[Scroll down for English]
Ingrediënten:
180 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
225 gram bruine basterdsuiker
2 eieren (liefst van het buurtkippenhok)
40 gram fijn gemalen koffie: Miss Morisson’s favorite
220 gram Zeeuwse bloem
1/2 theelepel zout
70+50 gram witte chocolade callets
Bereiding:
Verwarm de oven op 180° C (350° F)
Klop de boter, ei, suiker zacht. Spatel dan de koffie, bloem en zout erdoor. Doe dit rustig, ongeveer 2 minuten. Spatel daarna ook de 70 gram chocolade erdoor.
Neem een rechthoekig bakvorm van 32×13 (zoals onze blauwstalen broodvorm), en bedek die met bakpapier. Doe je beslag in de vorm en bak de blondies 25 minuten in de oven.
Laat nu de blondies afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en maak mooie strepen op de blondies. Eet smakelijk!
Ingredients:
180 grams unsalted butter (room temperature)
225 grams brown sugar
2 eggs (preferable from the Buurtkippenhok)
40 grams fine gound coffee: Miss Morisson’s Favorite
220 grams Zeeuwse flour
½ teaspoon fine salt
70+50 grams white chocolate chips
Preparation
Preheated the oven at 180° C /350° F.
Whisk together the butter, eggs and brown sugar until paler in colour. Add the coffee, flour and salt. Blend gently for two minutes using a spatula. Do the same with 70 grams of white chocolate.
Put butter paper in a 32x12cm mold and pour the mass inside. Place the blondies in the oven for 25min.
Let the blondies cool down. Melt the 50 grams of white chocolate and create stripes on top. Enjoy!